Wednesday, October 24, 2012



Hai semua... :) apa khabar pg nie?  Jom layan video nie dulu....

video

Seperti yang kita tahu, hidup ini bagai kopi dgn cawan...  Kadang2 kita hanya nak yang terbaik dalam hidup kita tanpa menghayati @ menyelami apa yg penting dlm hidup kta sbg cth, pengalaman yg kita alami sepanjang kita melalui perjalanan menuju kejayaan itu.. Sebenarnya apa yg kta nak tu adlh kopi ttp kta sibuk dgn mencapai cawan yg cantik & mahal utk nampak cantik & sempurna di depan teman2, @ sanak-saudara kta. Benarkan???

Erm... kejayaan setiap x dicapai dgn cara yg sama... ada yg berjaya dgn berterusan dr kecik,smoothly. Ini kerana sememangnya Tuhan dh tetapkn dia begitu... Ada jg diantara kta yg berjaya dgn m'hadapi kegagalan terlebih dahulu, sy pun spt ini. :) Jangan pernah mengalah, putus asa dan menyalahkn org lain @ keadaan & yg lbh ptg jgn pernah salahkn Tuhan atas apa yg berlaku dlm hidup anda... Belajar tuk trima segala keadaan hidup kita walau sepahit mana pun ia.. Kerana, semua yg berlaku ada hikmahnya. Bg yg Muslim, terima qada & qadar & bg yg Kristian pula, Tuhan punya rencana disebalik apa yg berlaku.

Banyak tragedi yg berlaku dlm hidup sy, ttp sy selalu berpegang teguh pada iman sy terhadap Tuhan Yesus. Tak pernah menyalahkan Tuhan dgn apa yg berlaku kerna sy percaya, "if you lost a lots, that myb God is preparing smtg BIG for u" inilah kata2 lecturer sy... Jgn pernah salahkn Tuhan atas apa yg berlaku dlm hidup anda ya? Tuhan maha pengasih, penyayang dan maha mengetahui... Apa yg berlaku tu sbnrnya cara DIA utk menguji kta sama ada kita tabah ke tidak. Tapi ingat bahwa, org yg diuji adlh org yg kuat imannya. 


P/S:  Berdoa senantiasa... :)







Saturday, October 20, 2012


Lagu fav. for this month: Judika Aku Yang Tersakiti 

Browse: /  /  / 
Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Saturday, October 13, 2012


Hai... jumpa lg... :) skrg nak share ttg Kampung Budaya Kuching Sarawak(SCV)... nak tau apa yg ade d sana? Jom tgk bbrpa gamba nie...


Nie dekat "Entrance" SCV... :) 3 thn di Kuching, tp bru g sini.. kurang excited coz i pernah g sini dulu,long2 time ago..hehe


          Cantik tak?? :) ade lg...



Nie dekat rumah Penan...


Yang nie plak dekat rmh Iban... :) Tu semua instruments dorang...Pernah tengok x??

Ok setakat aje dulu....
Kalau korang nak tau lebih lg, lain kali g melawat SCV trus la..  Dpt tgk setiap budaya, costume dan rumah2 org di Sarawak di satu tempat jak.. :) Enjoy! see ya...